Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

36. Mistrovství České republiky záchranných psů

Dne 1.9.2016 se uskutečnilo 36. Mistrovství republiky záchranných psů SZBK ČR. Mistrovstvím byla pověřena ZBK Ústeckého kraje, která se svého úkolu zhostila na výborně.


36. Mistrovství České republiky záchranných psů
Autor: Ms.Vilém Babička | Datum: 3.10.2016 - 13:47 | Zhlédnuto: 18360x

Na mistrovství startovalo celkem 15 psovodů, neboť v podvečer mistrovství se odhlásil psovod a i přes snahu pořadatelů nebyl zajištěn náhradník z loňského mistrovství a to pro nemoc psovodů nebo psů.

Poslušnost probíhala na kynologickém cvičišti Žatec-Loučky. Poslušnost posuzovala Judita Klarnerová, která zadala pouze 5 splněných limitů. Je nepochopitelné, že na tak vrcholovém závodě nejsou psovodi schopni splnit limit poslušnosti.
 
Speciální cvik č.1 posuzoval hlavní rozhodčí Ms.Vilém Babička. Tento speciál skončil naprostou katastrofou nejen pro bodové hodnocení, ale pro způsob provedení. Selhali zde naprosto psovodi, kteří nebyli schopni si rozdělit a propátrat celý terén. Většina z nich důkladně prověřovala se svými psy vytypovaná místa a tak docházelo k tomu, že v polovině limitu už psům docházeli síly a tak docházelo k falešným označením. Do prostoru kde byly uloženy vzorky se dostali pouze 4 psi, z toho 3 psi bez problémů na vzorek reagovali. Přesto se v zákulisí probíralo, že vzorky byly daleko, že byly čerstvé, nebo nevhodně umístěné. Pro informaci uvádím, že jeden ze vzorků byl umístěn cca. 10 kroků od místa kam mohl psovod vstoupit. Bohužel se neprobíralo selhání psovodů, nebo nedostatečná fyzická připravenost psů.
 
Speciální cvik č.2 posuzovala Lucie Dlouhá, která zadala 11 splněných limitů. Vzhledem k velikosti terénu, kde bylo minimum úkrytů, byli 2 figuranti umístěni do objektu budovy , kde většina psů neměla problém s označením.
 
36. Mistrovství SZBK ČR skončilo, ať žije 37. Mistrovství SZBK ČR, kde jak pevně doufám dojde k výraznému zlepšení cvičenosti a nápravě reputace záchranných psů.
 
Ms.Vilém Babička
Výcvikář SZBK ČR

výsledková listina

 

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
PRAKTICKÝ ZÁVOD KYNOLOGICKÝCH ZÁCHRANNÝCH TÝMŮ / 21.-23.6.2024 / Lysá Hora - Beskydy
Pozvánka na MOD 2024 - praktický 24h závod záchranných týmů kolem Lysé Hory
28.2.2024 17:03

... přejít na aktuality