37. Mistrovství České republiky záchranných psů

Dne 30.9.2017 se uskutečnilo 37. Mistrovství republiky záchranných psů SZBK ČR, z.s. Uspořádáním mistrovství byla pověřena Jihomoravská záchranná brigáda, která se zhostila uspořádání na výborně a nasadila tak vysokou laťku pro další roky.


37. Mistrovství České republiky záchranných psů
Autor: Ms.Vilém Babička | Datum: 4.10.2017 - 00:00 | Zhlédnuto: 16155x

Naprosto skvělá parta pod vedením Miloše Mazálka a Ing. Jana Zoňi připravila po všech stránkách ukázkové mistrovství, které bylo jedno z nejlepších v historii SZBK ČR, z.s. 

Poslušnost probíhala na kynologickém cvičišti ZKO Šlapanice. Poslušnost posuzoval hlavní rozhodčí mistrovství Ms.Ing.Daniel Sedlák, který zadal pouze 9 splněných limitů, ale proti mistrovství 2016, kdy bylo zadáno 5 splněných limitů, se jedná o posun. Poslušnost je vizitkou každého psovoda a na tak vrcholové akci by splnění limitu mělo být samozřejmostí. 

Speciální cvik č.1 posuzovala Kateřina Staňková. Ve velice obtížném terénu, který splňoval veškeré parametry mistrovství zadala 3 limity. Skláním se před jejím výkonem, kdy zvládla v tak těžkém terénu celodenní posuzování. 

Speciální cvik č.2 posuzovala Mgr. Lucie Dlouhá. V terénu, který byl na pohyb psovoda a psa bez problémů, ale který měl své záludnosti v podobě měnícího se větru zadala 1 limit. Výsledky tohoto speciálního cviku vidím v tom, že po absolvováním 1.SC, kde opravdu většina psů odvedla dobrou práci, došlo u většiny psů k útlumu a to z důvodu fyzické kondice. Speciální cviky byly navíc ztíženy přesunem psovodů a psů vrtulníkem, který psům po psychické stránce nepřidal. 

Dalším světlým bodem mistrovství byl výkon rozhodčích, kteří odvedli skvělou a profesionální práci, bez jediné připomínky ze strany závodníků.

37. Mistrovství SZBK ČR, z.s. skončilo, ať žije 38. Mistrovství SZBK ČR, z.s., kde jak pevně doufám dojde opět ke zlepšení cvičenosti

Fotografie od oficiálního fotografa Mistrovství Tomáše Svobody naleznete:
http://www.svobodatom.cz/fotogalerie/&level=1_Psi/&level=2_2017_09_29_Mistrostvi_CR_ZP 


Ms.Vilém Babička
Komisař M ČR ZP 2017


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
PRAKTICKÝ ZÁVOD KYNOLOGICKÝCH ZÁCHRANNÝCH TÝMŮ / 21.-23.6.2024 / Lysá Hora - Beskydy
Pozvánka na MOD 2024 - praktický 24h závod záchranných týmů kolem Lysé Hory
28.2.2024 17:03

... přejít na aktuality