Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

38. Mistrovství záchranných psů SZBK

V pátek 5. října se na výcvikovou základnu Spáleniště sjelo 16 psovodů z celé republiky, aby si při slavnostním nástupu vylosovali startovní číslo pro sobotní klání Mistrovství záchranných psů SZBK ČR, z.s. Pro rok 2018 se jeho pořádáním ujala Jihočeská záchranná brigáda kynologů pod vedením jejího šéfa Zdeňka Čmejrka.


38. Mistrovství záchranných psů SZBK
Autor: Petra Kučerová | Datum: 11.10.2018 - 00:00 | Zhlédnuto: 6166x

V pátek 5. října se na výcvikovou základnu Spáleniště sjelo 16 psovodů z celé republiky, aby si při slavnostním nástupu vylosovali startovní čísla pro sobotní klání Mistrovství záchranných psů SZBK ČR, z.s. Pro rok 2018 se jeho pořádáním ujala Jihočeská záchranná brigáda kynologů pod vedením jejího šéfa Zdeňka Čmejrka.

Sutinový trenažér byl rozdělen na dvě části. V prvním terénu, který posuzoval rozhodčí Pavel Svoboda, byly ukryty tři živé osoby, z toho dvě ve výšce cca dvou metrů. Vzhledem k tomu, že zejména dopoledne nebyl téměř žádný vítr, bylo dohledání právě vysokých úkrytů klíčové. Po půlhodinové pauze psovod nastupoval do druhého terénu, který posuzoval rozhodčí Zdeněk  Čmejrek. Tam bylo úkolem nalézt zbývající tři hledané subjekty. Na každý speciál bylo stanoveno 25 minut, následovala třicetiminutová pauza, po které čekalo psovoda se psem přezkoušení na překážkách od hlavní rozhodčí Katky Staňkové. Přestože byly k vidění skvělé výkony a žádný z úkrytů nezůstal nenalezen, pověstné štěstíčko chybělo a limit zkoušky ZZP 3 se nepodařil složit nikomu. Při závěrečném hodnocení kladli rozhodčí důraz na kondici psů a větší samostatnost při dohledávání center pachu.

Nejlépe se vedlo a titul Mistr ČR SZBK získala Jihočeška Katka Hrkalová se svojí beauceronkou Sambou Warrior Soul, druhý skončil Jihočech Pavel Troller s berňačkou Brigitte Bona Fornax a bronzová příčka patřila Lucce Dlouhé ze ZBK Praha s fenou australského ovčáka Delilah Diandra.

Pohár za nejlepší speciál si odnesla dvojice Katka Hrkalová se Sambou a praktický dárek za nejlepší poslušnost si odvážela Eva Klemšová s BOM Bria Hradní sklep. Všichni závodníci si také díky našemu štědrému sponzorovi BRIT odvezli krásné ceny.

Po slavnostním vyhlášení výsledků se už každý těšil na gurmánský zážitek – pečené prasátko, a kdo nemusel odjet domů, užil si pohodové a přátelské atmosféry při zpěvu kytar. Sportovní chování závodníků, korektní posuzování rozhodčích a bezchybný pořadatelský sbor Jihočeské záchranné brigády kynologů, to vše maximálně umocněno krásným počasím barevného šumavského podzimu – to bylo 38. Mistrovství ČR záchranných psů SZBK na Spáleništi.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
Praktický závod v kategoriích STOPA a PLOCHA, 19.10.2024
Pozvánka na praktický závod záchranných kynologických týmů určený pro středně pokročilé.
17.4.2024 22:26

... přejít na aktuality