Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Český pohár vodních prací 2017

V sobotu 29. 7. 2017 proběhl v loděnici u Přední Výtoně Český pohár vodních prací v kategorii ZVP3 a vložené kategorie ZVP2.


Český pohár vodních prací 2017
Autor: Jana Šmídová | Datum: 23.8.2017 - 00:00 | Zhlédnuto: 17742x
Paleta nastoupených plemen byla skutečně pestrá, od tradičních "vodařů" jako je flat coated retrívr, zlatý retrívr nebo německý či belgický ovčák, po netypická plemena chodský pes, beauceron, bernský salašnický pes, erdel teriér a border kolie. Organizátorem celé akce byla Jihočeská záchranná brigáda kynologů, která díky dlouhodobě dobrým vztahům kooperovala i v tomto případně se zkušenými vodními záchranáři z Vodní záchranné služby z Dolní Vltavice. Posuzování závodu se zhostilo rodinné duo Iveta a Petr Katrevovi.
Vrcholová kategorie ZVP3 byla obsazena v minimálním počtu 3 závodníků z jihočeské, ústecké a olomoucké brigády. Nejlepší výsledek a zároveň limit zkoušky obhájila pouze jihočeška Kateřina Hrkalová se svou fenou beaucerona Sambou Warrior Soul. Za výslednou známku VD navíc získala tato dvojice i čekatelství šampiona CACT.
 
Doplňková kategorie ZVP2 měla mnohem větší obsazenost, osm závodníků poměřilo své síly v hodně vyrovnaném závodě. Na pomyslném trůnu skončila jihomoravská závodnice Hana Vymazalová s fenou chodského psa Cessy z Melechovské stráně s celkovým ziskem 288 bodů, druhý byl jihočeský Pavel Troller s fenou bernského salašnického psa Brigitte Bona Fornax a třetí opět jihočech Jan Wimmer a fena německého ovčáka Aiwy od Zubatých ksichtíků. Kromě jednoho závodníka, se všem podařilo splnit limit zkoušky a dá se tedy předpokládat, že v příštím roce by Český pohár mohl být o dost početnější.
 

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
PRAKTICKÝ ZÁVOD KYNOLOGICKÝCH ZÁCHRANNÝCH TÝMŮ / 21.-23.6.2024 / Lysá Hora - Beskydy
Pozvánka na MOD 2024 - praktický 24h závod záchranných týmů kolem Lysé Hory
28.2.2024 17:03

... přejít na aktuality