Český pohár ZVP3 2020

Český pohár kategorie „ voda“ podle nejvyšší možné zkoušky ZVP3 se odehrál pod taktovkou organizátorů ústecké brigády 25.7.2020 na Nechranické přehradě.


Český pohár ZVP3 2020
Autor: Iveta Katrevová | Datum: 25.7.2020 - 00:00 | Zhlédnuto: 4214x

A jak to vše probíhalo?

Super a na jedničku. Oproti minulým ročníkům startovalo více psovodů. Týmy předvedly skvělé výsledky nejen ve vyhledání utonulých na hladině a v rákosí, ale i v celkovém provedení ostatních speciálních cviků (přitažení člunu, pomoc plavci v nesnázích ..) a poslušnosti. Díky této připravenosti 3 psovodi dosáhli mety nejvyšší – složená zkouška ZVP3.

Vítězem Českého poháru 2020 se stala zkušená psovod/kyně Radka Poslušná se svojí svěřenkyní (FCR) Delphy Alebasi Jílové, 2 místo obsadila nováček Mirka Pýchová se svým (FCR) Aragon Miraliss a 3 příčku obsadil Martin Jakubše se svým parťákem Duckling Noble Callistopeia. GRATULUJEME.

Letošní nejobtížnější disciplína – vyhledání utonulého na hladině měla vynikající výsledky a prokázala výbornou připravenost psů s vyhledáním, zachycením zdroje pachu a jeho označením. Bohužel né vždy se psovodům díky náročné orientaci na vodní ploše podařilo kladně vyhodnotit místo nálezu.

V disciplíně vyhledání v rákosí, přestože je méně náročné, se ukázala nedostatečná pro cvičenost napachovaných míst, a tudíž vytvoření falešných značení.

Velké díky patří psovodům k jejich profesionálnímu vystupování a připravenosti, které jsou nezbytné při praktickém využití. A taktéž velké díky organizátorům – blahuňovským členům ústecké brigády v čele s vedoucí závodu Petrou Svobodovou , kteří po celou dobu průběhu závodu udržovali velmi pohodovou atmosféru .

Výsledky naleznete zde:

Český pohár ZVP


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
PRAKTICKÝ ZÁVOD KYNOLOGICKÝCH ZÁCHRANNÝCH TÝMŮ / 21.-23.6.2024 / Lysá Hora - Beskydy
Pozvánka na MOD 2024 - praktický 24h závod záchranných týmů kolem Lysé Hory
28.2.2024 17:03

... přejít na aktuality