Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Český pohár ZZP3 2019 - Memoriál Petra Staňka

Poslední srpnový den hostil výcvikový areál Spáleniště výběrový závod na Mistrovství ČR v záchranných pracích ... Memoriál Petra Staňka.


Český pohár ZZP3 2019 - Memoriál Petra Staňka
Autor: Petra Kučerová | Datum: 3.9.2019 - 00:00 | Zhlédnuto: 6107x

Počet a jména všech 15 závodníků dával tušit, že závod bude napínavou přehlídkou skvělých profesionálních výkonů. Porada v předvečer závodu odstranila poslední organizační nejasnosti a v sedm hodin ráno už byla nastoupena četa do terénů. V osm hodin celou akci zahájil vedoucí JČZBK Zdeněk Čmejrek a rozhodlo se pořadí závodníků. Někomu vyhovoval los více, někomu méně, co však bylo skutečně nepřející už od samého rána, bylo počasí. Slunce nemilostivě rozpálilo trenažér, dusno bylo na každém kroku a o větru, který by hledajícím psům alespoň trochu nahrál, se dalo mluvit opravdu velmi opatrně.

V prvním terénu měl rozhodčí Michal Svoboda ukryty 2 živé osoby ve výšce, jednu živou osobu pod úrovní terénu a jeden vzorek mrtvého pachu. S bezpachovým spodním úkrytem psi povětšinou velkou práci neměli, výškové úkryty na posedu a maringotce byly tradičně poplatné aktuální situaci větru. Po absolvování 25 minut hledání měl psovod 30 minutovou pauzu a nastupoval do druhého terénu, kterému rozhodcoval Pavel Svoboda a hodnotil nálezy jedné živé osoby a jednoho vzorku mrtvého pachu. Dle výsledkové listiny, kde se hned několikrát objevila 0 bylo jasné, že počasí je opravdu pekelné. Projevilo se to i na poslušnosti, které velela hlavní rozhodčí Katka Staňková.

Před sedmou hodinou večer ukončil svoji práci poslední závodník a před půl osmou už se všichni oficiálně dozvěděli výsledky. Na slavnostním vyhlášení vedoucí Zdeněk Čmejrek poděkoval rozhodčím za spravedlivé posuzování, závodníkům za sportovní chování a partě JČZBK za bezchybnou organizaci, kterou potvrdila ve svém projevu i hlavní rozhodčí Katka Staňková.

Žádný z úkrytů nebyl nenalezen, přesto se ale, bohužel, nikomu nepodařilo splnit limit zkoušky. A jak okomentovala výsledky hlavní rozhodčí, je otázkou, zda není čas k diskusi nad úpravou provedení vrcholových zkoušek, aby se více přiblížily praktickému zásahu. Nejlépe se vedlo … a co se dalo, tzn. pohár za nejlepší speciál, pohár za nejlepší poslušnost a celkový pohár vyhrála z Jihomoravské brigády Hana Vymazalová se svou fenou belgického ovčáka Niki z Huckelovy vily. Ani ona sice nesplnila limit zkoušky, ale dosáhla nejvyššího počtu bodů a získala tak i putovní pohár P. Staňka. Na druhém místě skončil taktéž Jihomoravák, Radek Polák se svojí mladičkou fenou německého ovčáka Dixie Mar-Zur a pohár za třetí místo putoval do Královehradeckého kraje s Martinem Jakubšem a jeho belgickým ovčákem Duckling Noble Callistopeia. 

Na výměnů dojmů a názorů bylo dostatek času u grilovaného prasátka. Na Spáleništi vládla opět po celou dobu příjemná kamarádská atmostéra…ostatně jak je tam dobrým zvykem…


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
1.6.2024, Chbany
Blíží se 22.ročník prestižního závodu Pohár prezidenta v kategorii ZZP3, ještě se můžete hlásit
25.4.2024 17:43

... přejít na aktuality