Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Den záchranného psa

Na den 26. dubna připadá svátek těchto psů jako „Den záchranného psa“. Tato idea vzešla v život panem Dr. Wolfgangem Zörnerem, tehdejším prezidentem IRO ( Mezinárodní organizací záchranných psů), kdy byl v jejím čele jako prezident.


Den záchranného psa
Autor: Ing. Helena Šabatová | Datum: 26.4.2020 - 00:00 | Zhlédnuto: 5799x

Vážení členové svazu a příznivci záchranných psů.

Na den 26. dubna připadá svátek těchto psů jako „Den záchranného psa“. Tato idea vzešla v život panem Dr. Wolfgangem Zörnerem, tehdejším prezidentem IRO ( Mezinárodní organizací záchranných psů), kdy byl v jejím čele jako prezident.

Tento den se ujal jako svátek záchranářů a ve všech organizacích a kontinentech se dělaly různé akce na počest tohoto dne.

Svaz záchranných brigád kynologů nebyl výjimkou. Pořádaly se ukázky pro veřejnost , zkoušky, přednášky, vše proto, aby se práce záchranných psů prezentovala pro veřejnost.

Letošní rok je jiný. Vzpomeňte proto na den záchranného psa aspoň tak, že budeme věřit , že situace ohledně pandemie jednou pomine a my se opět vrátíme ke všemu, co nás baví a přináší užitek. 

Oslavme tedy aspoň Den záchranného psa tím, že přejeme všem, aby přestály tuto situaci ve zdraví a se svými psy i v jiný den, než 26. dubna ukázali, že jsou tým, kdy ten pes má v týmu psovod /pes svou velkou nezastupitelnou úlohu.

Slibme si, že oslavíme v roce příštím tento den tak, abychom prezentovali záchranářskou kynologii v tom nejlepším světle.

Ing. Helena Šabatová
Prezident SZBK ČR z.s.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
Praktický závod v kategoriích STOPA a PLOCHA, 19.10.2024
Pozvánka na praktický závod záchranných kynologických týmů určený pro středně pokročilé.
17.4.2024 22:26

... přejít na aktuality