Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Jihočeské vítězství

V sobotu 23. 4. 2022 proběhl na jihočeské výcvikové základně Spáleniště jeden z prvních letošních výběrových závodů - Český pohár ZZP3 - Memoriál Petra Staňka.


Jihočeské vítězství
Autor: Jana Šmídová | Datum: 25.4.2022 - 00:00 | Zhlédnuto: 1141x
Vítězka Iva Bufková

Výběrový závod ZZP3 byl uspořádán podle aktuální platné novelizace zkušebního řádu, kde podstatně změněn byl především oddíl poslušnosti, který probíhal netradičně na louce a namísto překážek se skládal hlavně z ovladatelnosti a volného označení osoby. Na vše dohlížela spravedlivým okem hlavní rozhodčí, výcvikářka SZBK ČR a jedna z autorek novelizace zkušebního řádu Lucie Dlouhá. Speciální práce posuzovali další nominovaní rozhodčí Iveta Katrevová (SC1) a Michal Svoboda (SC2) v sutinovém trenažéru. Účastníci měli v intencích zkoušky ZZP3 za úkol najít ve dvou různých terénech s půlhodinovým odstupem pět pohřešovaných subjektů včetně vzorku pachu mrtvé osoby. Všichni bojovali ze všech svých sil o limit zkoušky a  také o postup na Mistrovství SZBK ČR v roce 2022.

Vítězkou celého klání se díky předvedenému výkonu na poslušnosti a především ve speciálech po zásluze stala jihočeška Iva Bufková s beauceronem Caimanem Warrior Soul, která na svém vůbec prvním startu v úrovni zkoušky ZZP3 dokázala nalézt všechny pohřešované subjekty a splnit tím limit zkoušky. Zanechala tak za sebou další ostřílené závodníky.

Stříbrný byl druhý jihočech Pavel Troller se svou jako vždy spolehlivou berňačkou Brigitte Bona Fornax a bronz patřil jihomoravské Hance Vymazalové s tervuerenkou Niki z Hückelovy vily. Pohár za nejlepší poslušnost si odvezl Jan Skokan se svou malinoiskou Beryl Hradní sklep ze ZBK Praha a pohár za nejlepší speciální cvik získala vítězka Iva Bufková s beuceronem Caimanem Warrior Soul.

ON-LINE přenos z akce

Pořadatelé využili možnost sprostředkovat z akce on-line přenos, kdy zveřejňovali průběžné výsledky a fotografie z probíhajícího závodu. 

Oficiální výsledky pak jsou zveřejněné zde

Ani absence slunečních paprsků nemohla pokazit dobře připravený závod a tak si jihočeši v čele s vedoucí akce Hankou Chudou mohou odškrtnout další spolehlivě pořadatelsky odvedený závazek   Děkujeme pomocníkům za ochotu, sponzorům za štědrou podporu a věříme, že se u nás na Spáleništi všem líbilo a odjížděli do svých domovů spokojeni.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
PRAKTICKÝ ZÁVOD KYNOLOGICKÝCH ZÁCHRANNÝCH TÝMŮ / 21.-23.6.2024 / Lysá Hora - Beskydy
Pozvánka na MOD 2024 - praktický 24h závod záchranných týmů kolem Lysé Hory
28.2.2024 17:03

... přejít na aktuality