Jitka patří k nejlepším na světě v plošném pátrání (MS IRO 2019)

V letošním roce se po zpřísnění pravidel kvalifikace na Mistrovství světa IRO podařilo kvalifikovat jen jedinému zástupci SZBK, a tím byla Jitka Dědinová se svým čtyřnohým parťákem Calimérem od Jakubského Rybníka.


Jitka patří k nejlepším na světě v plošném pátrání (MS IRO 2019)
Autor: | Datum: 13.11.2019 - 00:00 | Zhlédnuto: 7774x

Jitka je pokaždé skvělým želízkem v ohni a velmi zkušeným reprezentantem SZBK ČR, protože letos to byla již její celkově 9.účast na MS IRO, celkem se jí podařilo splnit 6x limit zkoušky na MS IRO, a z toho letos již počtvrté za sebou (!) se stejným psem Calimérem alias Kubíkem. Navíc se Jitka svými stabilními a velmi kvalitními výkony a výsledky již víckrát probojovala do elitní skupiny v první desítce na MS IRO, z toho si oprávněně velmi cení 3.místo v roce 2012 na Ukrajině s Ch. Garpem z Rohozenských Bořin a 5.místo s Kubíkem v Rakousku.

V letošním roce odjížděla Jitka s Kubíkem na MS IRO do kategorie RH FL B ve skvělé formě a všichni jsme jim moc fandili. V těžkém terénu, kde se psi potýkali s pohybem v trnitém křoví a s těžkostmi při dohledávání pachu hledaných osob ve vysoké trávě, se Jitka s Kubou prohnali terénem a po nálezu všech hledaných osob byli oceněni velmi pěkným bodovým ohodnocením 190 bodů, čímž mířili v konečném pořadí ke stupni vítězů. Druhý den na poslušnosti se však objevilo v jejich výkonu pár drobných chybiček a hodnocení 82 bodů jim tak do celkového součtu přeci jen přispělo malinko méně, než bylo na stupně vítězů potřeba. Ale i tak Jitka s celkovým součtem 272 bodů a splněnou zkouškou ve známce velmi dobře získala na letošním Mistrovství světa IRO v Paříži nádherné 7. místo!!! V kontextu celkového počtu 54 závodníků v kategorii RH FL B a pouze 18 splněných limitů zkoušky na letošním MS IRO, je to fakt super práce (Výsledková listina na stránkách IRO). V dlouhodobém srovnání prostě Jitka Dědinová patří mezi světovou elitu a mezi ty nejlepší reprezentanty SZBK ČR.

Jitko, GRATULUJEME a děkujeme za vzornou reprezentaci !!!

Závěrem článku si dovolíme připojit krátké shrnutí od samotné Jitky 

MS IRO 2019 Villejust - rekapitulace
"Letošního MS se zúčastnilo celkem 117 psů z celého světa. 54 psů soutěžilo v kategorii ploch, 56 v kategorii sutin a 7 v kategorii stop. Na ploše i na sutině splnilo limit zkoušky vždy 18 týmů, stopu nedokončil nikdo. Kuba ziskem 272 bodů (190 speciál a 82 poslušnost) obsadil krásné 7. místo, a již po čtvrté splnil limit na MS. Moc děkuji vám všem, kteří jste nám k tomuto úspěchu pomohli a stále pomáháte, ať už vedením, radami či figurovaním, bez vás by to nešlo. Můj velký dík patří Katce Staňkové, která se se mnou harcovala přes půl Evropy, po celou dobu konání MS mi byla oporou a vzorně se o mě i o Kubíka starala. Kačenko díky, bez tebe bych v té daleké cizině byla nešťastná. Nejvíc ale děkuji svému úžasnému parťákovi Kubíkovi za všechno, co pro mě dělá. Kubo, díky."


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
PRAKTICKÝ ZÁVOD KYNOLOGICKÝCH ZÁCHRANNÝCH TÝMŮ / 21.-23.6.2024 / Lysá Hora - Beskydy
Pozvánka na MOD 2024 - praktický 24h závod záchranných týmů kolem Lysé Hory
28.2.2024 17:03

... přejít na aktuality