Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Ocenění za záchranu lidského života

Slavnostní večer při mistrovství republiky dne 8.10.2022 byl exkluzivní příležitostí pro předání nejvyššího vyznamenání SZBK ČR, a to Záchranářský kříž za záchranu lidského života.


Ocenění za záchranu lidského života
Autor: Lucie Dlouhá | Datum: 10.10.2022 - 00:00 | Zhlédnuto: 409x

Nositelem vyznamenání Záchranářský kříž uděleným prezidiem SZBK ČR za záchranu lidského života se stal již podruhé Martin Jakubše se svým psem Duckling Noble Callistopeia, který při pátrací akci dne 11.5.2022 nalezl a zachránil pohřešovanou osobu.

Druhým oceněným se stal Pavel Troller s Brigitte Bona Fornax, kteří své praktické nasazení při náročné akci dne 13.7.2022 také převedli ve šťastný konec nalezením dva dny ztracené osoby.

Oba nositelé Záchranářského kříže byli zcela zaslouženě oceněni potleskem a poděkováním od výcvikáře svazu nejen za tyto skutky, ale i za perfektní vedení praktické záchranařské kynologie v SZBK ČR.

Smysl a cíl praktické záchranné kynologie hezky vystihuje vyjádření Martina Jakubše po předání vyznamenání, které si zde dovolíme citovat: 

"Poprvé i podruhé, když jsem toto vyznamenání přebíral, jsem měl podobně rozporuplné pocity, protože vím, že úspěch pátrací akce závisí na desítkách lidí a jen jeden má vždycky to "štěstí", že má pohřešovanou osobu v terénu. Jsem hrdý, že mám Daka a že můžu patřit do rodiny kynologů - záchranářů a přispívat svou troškou k záchraně životů. Jsem moc rád a děkuju vám všem, že mám okolo sebe lidi, kteří nasměrovali naše kroky v záchranařině tímto směrem a kteří s námi trénují a dělají poctivou záchranařinu a přeju vám, aby po těch stovkách prázdných hektarů, které chtě - nechtě musíme vždy prohledat na vás taky to štěstí vyšlo. Tohle vyznamenání je pro vás všechny. Díky."

 

https://www.zachranari.cz/aktuality/uspesny-prakticky-double_290.html

https://www.zachranari.cz/aktuality/zachraneny-zivot_298.html 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
PRAKTICKÝ ZÁVOD KYNOLOGICKÝCH ZÁCHRANNÝCH TÝMŮ / 21.-23.6.2024 / Lysá Hora - Beskydy
Pozvánka na MOD 2024 - praktický 24h závod záchranných týmů kolem Lysé Hory
28.2.2024 17:03

... přejít na aktuality