Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Od PPJ přes atesty k záchraně lidského života

Jen pár týdnů od srpnové Prověrky pohotovostní jednotky mohli hned tři její účastníci prokázat získané zkušenosti a znalosti naostro při atestech Ministerstva vnitra ve specializaci plochy.


Od PPJ přes atesty k záchraně lidského života
Autor: Pavel Troller | Datum: 21.9.2020 - 00:00 | Zhlédnuto: 4752x

V náročných krkonošských terénech dopadli na výbornou dva z nich: Pavla Svobodová z jihomoravské a Míra Burda z ústecké záchranné brigády jsou zbrusu nově atestovanými psovody SZBK. Práce obou byla atestační komisí hodnocena jako výborná, navíc uspěli jako jediní dva ze všech účastníků sobotních atestů. Pro všechny organizátory PPJ pak může být velkým zadostiučiněním, že se oba vyjádřili ve smyslu „bez absolvování svazové Prověrky pohotovostní jednotky bychom to nedali“.

Den před vlastními atestačními zkouškami došlo k jedné ještě významnější události: psovod hradecké brigády Martin Jakubše byl jako atestovaný povolán Krajským operačně informačním střediskem HZS Kraje Vysočina k zásahu v rámci IZS při pátrání po pohřešované osobě. Hledání mělo šťastný konec, Martinův pes Duck dokázal pohřešovanou osobu najít. Martin absolvoval úspěšně PPJ loni na jaře, na podzim získal plošné atesty MV, letos už patřil k hlavním tahounům organizace srpnové prověrky. Na jeho příkladu se znovu potvrdilo, že Svaz záchranných brigád kynologů vykročil zavedením PPJ správným směrem a všichni, kdo se na jejím organizování podíleli, přispěli svým dílem k záchraně lidského života.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
PRAKTICKÝ ZÁVOD KYNOLOGICKÝCH ZÁCHRANNÝCH TÝMŮ / 21.-23.6.2024 / Lysá Hora - Beskydy
Pozvánka na MOD 2024 - praktický 24h závod záchranných týmů kolem Lysé Hory
28.2.2024 17:03

... přejít na aktuality