Poděkování MRT

Jménem KZBK Ústeckého kraje bych chtěla poděkovat všem, kteří pomáhali zvládnout tak velkou akci, jakou Atesty pro nasazení IRO jsou.


Poděkování MRT
Autor: Helena Šabatová | Datum: 7.11.2013 - 22:41 | Zhlédnuto: 8288x

Již od soboty dne 26.10. se prověřovaly připravené terény. Nejprve pro rekvalifikaci těch, kterým uběhl termín 2 let. Bylo jich 15 a absolvovali 2 hledání denní a 1 noční. Včetně slaňování a 1.pomoci člověka a psa. Podmínkou je přivézt si každý jednoho pomocníka. Ve finále zjistíte, že tito lidé jsou vám jako organizátorům na obtíž. Jsou všude, kde být nemají a svou neukázněností vám přidělávají starosti. Sotva odjeli, nastoupila 1. skupina adeptů na Atest. 7 hledacích míst, slaňování a 1. pomoci včetně písemných testů a 10 km pochodu je nemalý úkol.

V pátek dne 1.11. však naši psovodi Borek Bláha a Miroslav Šimek šťastně odnášeli v ruce dekrety úspěšnosti. Asi to povzbudilo naše zrovna příchozí čerstvé družstvo na druhý termín, když viděli, že snaha se vyplatí. Protože je tato snaha (a výkon psů) držela až do konce, tak i Michal Svoboda, Ladislav Pozdníček a Kateřina Sojková zvládli atesty a dekret si odnesli všichni.

Poprvé v historii konání atestů byli členvé SZBK ČR takto úspěšní. Velká gratulace !!!

Bezpochyby pomohl i tým překladatelů - Jitka Dědinová, David Novotný, Jan Wimmer a Petra Šafaříková.

Poděkování platí pro členy ZBK UL, někteří si sáhli hodně hluboko na dno svých sil, ale i těm, kteří pomoc přijeli. Karlovarští celou noc, Pražští den a noc v kuse ! a i ti, kteří nejsou vůbec členy SZBK.

Poděkovat je nutné i brigádám, které pomoc přislíbily - Olomoucká, Jihočeská i Vysočina. Jen čekali, kdyby bylo potřeba, přijeli by pomáhat.

Akci jsme zvládli a výkon našich psovodů nás opět posunul do kategorie Organizace IRO pro nasazení. Díky.

Helena Šabatová


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
Praktický závod v kategoriích STOPA a PLOCHA, 19.10.2024
Pozvánka na praktický závod záchranných kynologických týmů určený pro středně pokročilé.
17.4.2024 22:26

... přejít na aktuality