Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Součinnostní cvičení složek IZS

V sobotu 22.10.2022 proběhlo pod vedením PČR Nové Město na Moravě cvičné pátrání po pohřešovaných osobách s cílem prověřit součinnost a koordinaci složek IZS. K účasti byl pozván též psovod SZBK ČR, a to Martin Jakubše se psem Duckem, svazový zástupce pro praxi v plošném pátrání.


Součinnostní cvičení složek IZS
Autor: Lucie Dlouhá | Datum: 24.10.2022 - 00:00 | Zhlédnuto: 722x

Převzat článek z Žďárský deník.cz / redaktor Pavel Podešva :

Psovodi, policisté, hasiči i belgický ovčák Duck. Ti všichni v sobotu odpoledne pátrali po ztracených a pohřešovaných lidech v lokalitě Devět Skal.

Nikdo se však neztratil. Pátrání bylo pouze cvičné a mělo ověřit součinnost a koordinaci složek integrovaného záchranného systému. „Dnešního cvičení se zúčastnili policisté z obvodního oddělení Nové Město na Moravě a dobrovolní hasiči ze Svratky, Herálece, Křižánek a Chlumětína. Do pátrací akce se zapojil také Martin Jakubše, atestovaný psovod se speciálně vycvičeným psem - belgickým ovčákem Duckem - ze Svazu záchranných brigád kynologů České republiky,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Pátraní po ztracených nebo pohřešovaných lidech v lesích a špatně přístupném patří mezi nejnáročnější úkony. „Proto je důležité procvičit si vzájemnou koordinaci.  I v letošním roce jsme na Vysočině pátrali po několika ztracených osobách, nejčastěji po starších lidech, kteří vyrazili do lesa na houby, ztratili orientaci a nedokázali najít sami cestu zpět.  Všechny letošní pátrací akce naštěstí dopadly dobře,“ doplnila Čírtková.


Zdroj: https://zdarsky.denik.cz/zpravy_region/cviceni-ve-zdarskych-vrsich-po-pohresovanych-patrali-policiste-z-cele-vysociny.html


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
Praktický závod v kategoriích STOPA a PLOCHA, 19.10.2024
Pozvánka na praktický závod záchranných kynologických týmů určený pro středně pokročilé.
17.4.2024 22:26

... přejít na aktuality