Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Soustředění pro praxi v terénním vyhledání

Koncem září proběhlo již druhé takovéto soustředění pro úspěšné účastníky svazových prověrek praktického nasazení PPN a atestované psovody. Tentokrát se 12 psovodů SZBK z celé republiky sjelo na základnu Vodní záchranné služby ČČK u vodní nádrže Hracholusky, aby k tréninku využili okolní lesy plné roklí, lesních školek a divoké zvěře.


Soustředění pro praxi v terénním vyhledání
Autor: Bára Andělová | Datum: 4.10.2022 - 00:00 | Zhlédnuto: 570x

Celá sobota byla ve znamení sektorového hledání. Každý psovod dostal přidělený jeden nebo více terénů velikosti podle svých požadavků a na základě svého dopředu rozmyšleného plánu tréninku je pak prohledával buď podle GPS nebo mapy a kompasu. Do terénů byli psovodi se psy odváženi po dvojicích na motorovém člunu Vodní záchranné služby a pak už jen zbývalo najít svůj terén, dostat se k němu a prohledat. Během dne se všichni prostřídali ve figurování i hledání.

Protože večery už jsou dlouhé a je zbytečné nečinně zahálet v klubovně, trénink pokračoval i po večeři prohledáním cesty.

Neděle dopoledne patřila nejdříve vyhodnocení sobotního hledání, jak už je na těchto akcích zvykem, a pak následoval lehčí trénink. Celý víkend foukal stálý stejnosměrný vítr, takže se nabízelo potrénování navětření, kdy jedna skupina využila rokli a druhá svažitý les. 

Velký dík za celou organizaci, přípravu, rozplánování terénů a domluvení ubytování na základně Vodní záchranné služby ČČK Hracholusky patří opět hlavnímu organizátorovi Martinovi Jakubši a vodní záchrance za dovoz do terénů. Všem psovodům pak za účast.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
Praktický závod v kategoriích STOPA a PLOCHA, 19.10.2024
Pozvánka na praktický závod záchranných kynologických týmů určený pro středně pokročilé.
17.4.2024 22:26

... přejít na aktuality