Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Soustředění SZBK pro praxi - plochy

Letošní jarní soustředění pro psovody SZBK se složenými atesty v plochách či splněnou PPN-P bylo jednodenní, ale o to nevšednější. Zažili jsme ho z pořádného nadhledu.


Soustředění SZBK pro praxi - plochy
Autor: Pavla Svobodová, Láďa Červený | Datum: 11.5.2023 - 00:00 | Zhlédnuto: 833x

V pátek 28.4.2023 se dvanáct psovodů se svými psy sešlo před vojenským letištěm v Náměšti nad Oslavou, aby zakusilo pro většinu z nich novou zkušenost, a to přepravu vrtulníkem. Personál letiště, který nám byl přidělen, byl velice vstřícný a ochotný vyhovět našim požadavkům pro případ potřeby v praxi. Na úvod nás pilot vrtulníku seznámil s bezpečností při přepravě a v případě nouzového přistání. Nástup do vrtulníku se psy jsme si vyzkoušeli nejprve při vypnutém motoru, a poté jsme již čekali, až se vrtule roztočí. I nástup do nastartovaného vrtulníku zvládli všichni psi na jedničku, a tak jsme se mohli společně vznést. Více jak hodinový, 80kilometrový let byl prokládán několika přistáními v terénu a opět trénováním výstupu a nástupu se psy. Pohled z výšky do překrásného údolí řeky Jihlavy byl nezapomenutelným zážitkem, počasí nám přálo.

Na odpolední část soustředění jsme se přesunuli k domluvenému terénu poblíž Náměště nad Oslavou. Tam jsme se psy podle individuálních potřeba potrénovali a vzhledem ke špatně průjezdnému terénu jsme cvičení se začátkem deště ukončili.

Velký dík patří Stanislavu Čejkovi z královéhradecké brigády za zprostředkování kontaktu a Martinu Jakubšemu za zorganizování celé akce, včetně náročné administrativy, pohotové komunikace s letištěm a psovody. Vědomi si výjimečnosti této akce jsme rádi, že její průběh byl pohodový, oboustranně bezproblémový a dveře možnosti zopakování akce někdy v příštích letech zůstávají otevřené. 

Nádherné záběry z našeho poletování zpracoval Láďa Červený https://youtu.be/kg-mmxkTdm0 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
Praktický závod v kategoriích STOPA a PLOCHA, 19.10.2024
Pozvánka na praktický závod záchranných kynologických týmů určený pro středně pokročilé.
17.4.2024 22:26

... přejít na aktuality