Soutěž Pohár plemen 2019 po roce opět zamířil na Jižní Moravu.

První červnový víkend již podruhé pořádala Jihomoravská brigáda soutěž záchranných psů "Pohár plemen" ve výcvikovém prostoru Poštorná. Závod se konal 1.6. 2019 v areálu Rota-Boří les.


Soutěž Pohár plemen 2019 po roce opět zamířil na Jižní Moravu.
Autor: Miloš Mazálek | Datum: 13.6.2019 - 00:00 | Zhlédnuto: 6531x

Toto místo bylo zvoleno záměrně, aby vstoupilo do povědomí psovodů, kteří se zabývají záchranným výcvikem psů. Dalším záměrem bylo přilákat na tuto atraktivní soutěž zástupce médií, sponzorů a firem, které jsou, nebo budou zainteresováni na výstavbě a postupném budování výcvikového trenažeru Rota-Boří les.

Účast potvrdilo 42 závodníků a tak 14-družstev z celé ČR i zahraničí přijelo poměřit výsledky svých týmů v plošném i sutinovém pátrání a cvicích poslušnosti. Obtížnost byla dána podle intencí zkoušek 1stupně jak v sutině tak v plošném pátrání. Sbor rozhodčích ve složení, hlavní výcvikář SZBK Ms. Vilém Babička, Ms. Zdeněk Čmejrek, Pavel Svoboda a hospitant Pavel Troller.

Pro letošní ročník Jihomoravská brigáda SZBK jako pořadatel, připravila několik novinek. Losování pořadí pro každou disciplínu udržovalo napětí při čekání na výsledky do poslední chvíle. Online přenos výsledků zase umožnil fandit fanouškům, kteří nemohli přijet a doprovodný program do večerních hodin sliboval nevšední zážitek.

Zvukový signál zahájil start první trojice závodníků přesně v 9:30, současně nastupovali do sutiny, ploch a poslušnosti. V přesně daných intervalech nastupoval tým za týmem celý den a konečně v 15:50 bylo dobojováno. Nejlepšího výsledku dosáhlo družstvo Erdelterierů s náskokem 11 bodů před Německými ohaři a Lousianskými leopardy - gratulujeme. Těšíme se na příští ročník a snad se tam na startu objeví plemena jako Německý ovčák, Belgický Malinois nebo Stafordširský bulteriér.

Poděkování za tuto hezkou soutěž patří našim partnerům MIJa Autocentrum Subaru, Jihomoravský kraj, CR net, E-canis, Button creative, Mera petfood, Stavební firma plus, Caudete, Asolo, Město Brno, Bluesky service. Ti všichni mají podíl na úspěchu této akce. V neposlední řadě sboru rozhodčích za korektní a spravedlivé posuzování a všem členům Jihomoravské brigády, členům HZS Brno –Slatina, přátelům a příznivcům výcviku záchranných psů.

Více výsledků, obrázků a informací o Poháru plemen 2019 naleznete na www.poharplemen.cz , které sponzorsky vytvořila firma CRnet.cz a za to jí moc děkujeme a těšíme se na další spolupráci.

Miloš Mazálek


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
Praktický závod v kategoriích STOPA a PLOCHA, 19.10.2024
Pozvánka na praktický závod záchranných kynologických týmů určený pro středně pokročilé.
17.4.2024 22:26

... přejít na aktuality