Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

STATEČNÉ PSÍ SRDCE

Ocenění v anketě Statečné psí srdce získalo za loňský rok pět psů a mezi nimi též Brigitte Bona Fornax Pavla Trollera. Gratulujeme a děkujeme za skvělou práci.


STATEČNÉ PSÍ SRDCE
Autor: JĆZBK | Datum: 25.10.2022 - 00:00 | Zhlédnuto: 674x
Pořadatelé ankety rozdávali v pátek 21. října 2022 ceny psím hrdinům již podvanácté. Cenu si ocenění psi zasloužili záchranou lidských životů nebo pomocí nemocným.
 
Vedoucí jihočeské brigády s fenkou bernského salašnického psa Brigitte Bona Fornax byli jednou z oceňovaných dvojic a převzali v sále Starého purkrabství na pražském Vyšehradě trofej v kategorii - záchranný čin služebních a záchranářských psů (pes profesionál).
 
Záchrana lidského života je skutečně tou nejvyšší metou, která nemá konkurenci v žádném závodu ani zkoušce. Pavel a Brigitte nám neustále dokazují, že záchranářský výcvik je poslání, které hluboce prorůstá naším osobním životem, které dává smysl našim činům.
 
Vyhlášení proběhlo mimo jiné i pod patronátem ministryně obrany Mgr. Jany Černochové, která uvedla : "V nouzi poznáš přítele, říká se. A když jde o záchranu života a zdraví, platí to dvojnásob. Přitom pomoc našich čtyřnohých přátel je každodenní, zcela bezprostřední a stále málo doceňovaná. Proto cítím potřebu podpořit akci, která jejich úžasné činy oceňuje a odměňuje."
 
Anketu Statečné psí srdce pořádá nezisková organizace Animal Eye ve spolupráci se záchranářským magazínem Rescue report. Vítězové jednotlivých kategorií automaticky postupují do nominace na ocenění Zlatý záchranářský kříž.
 
Foto - zdroj ČTK, autor: Ondřej Deml
Text - převzato z www.ct24.cz, autor: den

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
Praktický závod v kategoriích STOPA a PLOCHA, 19.10.2024
Pozvánka na praktický závod záchranných kynologických týmů určený pro středně pokročilé.
17.4.2024 22:26

... přejít na aktuality