Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Terénní přebor ZTV2 - první dvojkový závod v plošném vyhledání

V sobotu 9. dubna 2022 pořádala Záchranná brigáda kynologů Vysočina akci Terénní přebor. Jednalo se o první závod podle ZTV2, který má umožnit psovodům i psům SZBK porovnat si své schopnosti ve vyšším stupni zkoušky plošného vyhledání v úpravě podle novely zkušebního řádu, tedy včetně orientace v terénu a práce s GPS.


Terénní přebor ZTV2 - první dvojkový závod v plošném vyhledání
Autor: Lucie Dlouhá | Datum: 13.4.2022 - 00:00 | Zhlédnuto: 1351x

Akce se zúčastnilo celkem 8 psovodů, z toho dva byli z "domácí" ZBK. Za posouzení ve velmi nepříznivém aprílovém počasí patří poděkování rozhodčím Ivetě a Petru Katrevovým. 

Závod začal dopoledne pro všechny účastníky poslušností, kde se nejlépe vedlo Pavlovi Běhanovi s fenou beaucerona Any, když získali 91 bodů. Následovalo denní terénní vyhledání v lese, kde byl ukryt různý počet živých osob, z nichž alespoň jedna byla ve výšce na stromě. Psovod mohl terén procházet podle svého uvážení na základě jím zvolené taktiky a za použití GPS navigace. Na celé plošné vyhledání měli psovod a pes 40 minut.  Zde předvedli téměř čistou práci Denis Šumpela se Samanthou a Lucie Dlouhá s Trish. Kolem osmé hodiny večer začalo noční terénní vyhledání. Závodníci se rozdělili na dvě poloviny a vyhledávalo se ve dvou terénech za úplné tmy. Na vyhledání 1-3 živých osob byl stanoven čas 30 minut. I přesto, že nás celým dnem doprovázelo aprílové počasí, které to psům rozhodně nijak neulehčilo, tak do toho všichni dali maximum.

Celkově se na prvním místě se umístili Denis Šumpela s fenou německého ovčáka Samanthou, reprezentanti domácí ZBK. Krásné druhé místo po dlouhém dni patří Lucii Dlouhé s australačkou Trish ze ZBK Praha. Třetím místem potěšila ZBK Jihočeského kraje Ivana Bufková s beauceronem Caimanem. První dva navíc úspěšně složili zkoušku, gratulujeme.

Velice děkujeme hlavnímu sponzorovi akce, českému výrobci granulí Yolopet. Veliké díky patří také organizátorům, pomocníkům, závodníkům, ale především figurantům. Zvláštní poděkování patří vedoucí akce Haně Habrové, která vedení pro nemoc převzala na poslední chvíli a bravurně všechny náročným dnem provedla.

Těšíme se na vás na dalších akcích – za ZBK Vysočina Laura a Veronika

P.S.: Poděkování patří ZBK Vysočina za organizaci celé akce na velmi vysoké úrovni včetně krásných cen pro všechny účastníky a přátelské zázemí v teple Obalovny s výbornou kuchyní. 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
Praktický závod v kategoriích STOPA a PLOCHA, 19.10.2024
Pozvánka na praktický závod záchranných kynologických týmů určený pro středně pokročilé.
17.4.2024 22:26

... přejít na aktuality