Velmi smutná zpráva

Všemi, kteří jí znali, otřásla smutná zpráva o odchodu Milenky Kubové. Zemřela těsně před Velikonocemi, ve středu 8.4.2020


Velmi smutná zpráva
Autor: | Datum: 11.4.2020 - 00:00 | Zhlédnuto: 5336x

Milena Kubová - 29. 7. 1938 - 8. 4. 2020

Byla jednou ze zakladatelek Jihočeské záchranné brigády kynologů. Učarovalo jí plemeno německého boxera, se kterým dosáhla nemalých úspěchů. Během dlouhé a úspěšné kariéry dosahovala těch největších úspěchů, které v záchranařině představuje především účast na praktickém nasazení nebo start na nejvyšší záchranářské soutěži MR. Kromě toho byla velmi aktivní chovatelka a odchovy nesoucí jméno chovatelské stanice Lemiku, sklízely další úspěchy a záruku dobré volby. Byla i aktivním činovníkem Boxer klubu.

Donar Lemiku

přinesl své psovodce Mileně Kubové kromě 3. výkonnostní třídy i dlouhou řadu nezapomenutelných zážitků jak ze sportovní, tak zejména praktické části záchranného výcviku. Zúčastnil se mnoha praktických nasazení v tuzemsku, spolehlivě pracoval v terénu, v sutinách, v lavinách i na vodě. Vzhledem k vysokým exteriérovým kvalitám získal celou řadu výstavních úspěchů a byl poměrně dost využíván v chovu, kde předával své pracovní vlohy i na potomky.

Nextra Krumbox Czech

zažila ještě na krátkou dobu u své psovodky Mileny Kubové svého předchůdce Donara, kterého se jí brzy podařilo výkonnostně velmi dobře nahradit. Především díky svým vynikajícím čichovým schopnostem se stala brzy nositelkou řady zkoušek a postavila se na start mnoha soutěží včetně mistrovství republiky. Své psovodce přinesla 2. výkonnostní třídu, členství v pohotovostní jednotce a řadu nenahraditelných zkušeností ze zásahů i soutěží.

Axina Sobox JaSe

poslední boxerka Mileny Kubové, která stejně jako její předchůdci se účastnila těch nejvyšších soutěží, 3. místo Pohár ČEZ v kategorii ZZP2, 4. místo Český pohár ZTV2, dvojnásobná účast na Mistrovství ČR 2012 a 2013.

Čestné členství

Pro své zásluhy v rovině záchranářské jí byl udělen titul čestného člena jak v domácí Jihočeské záchranné brigádě kynologů, tak i ve Svazu záchranných brigády kynologů.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
PRAKTICKÝ ZÁVOD KYNOLOGICKÝCH ZÁCHRANNÝCH TÝMŮ / 21.-23.6.2024 / Lysá Hora - Beskydy
Pozvánka na MOD 2024 - praktický 24h závod záchranných týmů kolem Lysé Hory
28.2.2024 17:03

... přejít na aktuality