Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Cadaver přebor

Poté co v loňském roce první ročník vrcholového závodu ve vyhledání vzorků pachu neživých osob zhatila sněhová nadílka, se Cadaver přebor poprvé uskutečnil 11.11.2023 v Praze.


Cadaver přebor
Autor: ZBKP | Datum: 16.11.2023 - 00:00 | Zhlédnuto: 795x

Pořadatelem přeboru se stala ZBK Praha a přestože byl předpoklad účasti i z jiných regionů, pole závodníků nakonec tvořily výhradně domácí týmy. Svatý Martin letos na bílém koni nepřijel, a tak se mohlo plnohodnotně soutěžit ve dvou kategoriích, a to sutina a plocha. V obou kategoriích účastníci nastupovali v nejvyšších stupních cadaver zkoušek - ZTVC 2 (plochy) a ZZPC 2 (sutiny). Rozhodčí Lucie Dlouhá a Edita Labíková připravily pro psovody zajímavé scénáře a obtížností odpovídající terény. V sutinách se utkali 3 psovodi a v plochách 4 psovodi. Bohužel ne všichni se dokázali v terénech vypořádat s nástrahami negativ a ve finále byl splněn jen jeden limit zkoušky.

Nejlepší, velmi precizní a jistou práci v sutině předvedla Jarmila Černá se svým psem Corso z Vandalky. Podařilo se jim jako druhým v ČR splnit limit zkoušky ZZPC-2 a zvítězit v celém přeboru. Na druhém místě se umístil člen zásahové skupiny ZBKP Karel Kleiber s Cornym z Vandalky.

V ploše na prvním místě stanula Eliška Janovská se psem Allons-y Cooper Buxusson, kterým ke splnění zkoušky bohužel chybělo nalezení a označení posledního subjektu.

Celý závod se konal za velké podpory sponzorů: firmy Akinu, Vetoquinol a MushGo. Tímto moc děkujeme za hodnotné ceny a podporu práce záchranných psů.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
1.6.2024, Chbany
Blíží se 22.ročník prestižního závodu Pohár prezidenta v kategorii ZZP3, ještě se můžete hlásit
25.4.2024 17:43

... přejít na aktuality