Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Český pohár ZVP3

V neděli 13.8 pořádala Záchranná brigáda kynologů Praha pod záštitou SZBK ČR Český pohár vodních prací dle nejvyššího možného stupně obtížnosti ZVP3, který obsahuje i dvě speciální práce ve vyhledání vzorku lidského pachu simulujícího utonolou osobu.


Český pohár ZVP3
Autor: ZBKP | Datum: 20.8.2023 - 00:00 | Zhlédnuto: 332x

Pod dohledem pana rozhodčího Ms. Michala Svobody začalo pět statečných týmů prohledávat břeh a rákosí. Málo kdo v tu chvíli tušil, že se vyhledání prvního cadaverového vzorku v rákosí stane rozhodující pro celý závod. Po prohledání rákosí proběhla poslušnost nejdříve cvikem plavání a později cviky ovladatelnosti na travnatém place v blízkosti rybníka. Z důvodu krásného a chvílemi až tropického počasí byla pro psy zkouška náročná nejen teplem, ale i díky skupinkám rekreantů, kteří zajistili rušivé elementy všude v okolí. Po obědě se pokračovalo královskou disciplínou, a to vyhledáním vzorku na vodní hladině. Ve vytyčeném prostoru hladiny o rozměrech 100×200 metrů byl uložen jeden vzorek. Na práci všech týmů byl vidět pokrok, který ve vodní záchranařině udělaly za poslední rok. Většina psů reagovala a značila v pachu vzorku s jistotou a radostí. Fyzickou kondici i chuť pracovat všech psů ověřila i další část speciálních cviků, kde týmy po náročném dni předvedly skvělé výkony při záchraně  tonoucího a surfisty v nesnázích a přitažení člunu s posádkou ke břehu.

Nakonec se ze složené zkoušky ZVP3 a vítězství radovala Nikola Skokanová s fenou belgického ovčáka April Barathea, druhá skončila Radka Poslušná se svou fenou Flat coat retrievera Delphy Alabasi Jílové a třetí místo obsadila Andrea Fejtková s boxerkou Calamity Jane. Velké uznání za odvedenou práci patří i čtvrté Lence Knolové s Emilly Amyflatt a páté Jarmile Machulkové s Brigite born in Aknel Top.

ZBK Praha prokázala umístěním svých tří týmů na prvních třech pozicích, že kvalitní příprava a zaměření na pátrání po pohřešované, utonulé osobě ve výcvikové skupině pod vedením Bc. Radky Poslušné, několikanásobné vítězky Českého poháru ve vodních pracích, je vedeno v SZBK správným směrem.  Všechny 3 týmy ze ZBKP velmi přesvědčivě, s lehkostí a přesností našly vzorek založený pod vodní hladinou.

Nicméně všechny týmy se snažily ukázat při závodě podle jedné z nejnáročnějších zkoušek národního zkušebního řádu, to nejlepší, co v nich je. Soutěžící ukázali bez ohledu na konečný výsledek  to nejdůležitější, svou lásku ke svým psím parťákům i vysoce kvalitní výkon ve vodní záchranařině. Děkujeme panu rozhodčímu, všem pomocníkům a zúčastněným za pohodový den u vody. Za podporu a ceny děkujeme sponzorům akce AKINU, Vetoquinol s.r.o., MushGO a SpokojenýPes s.r.o.  Dále patří poděkování Lesům ČR – vodní toky, Magistrátu hl. m. Prahy, MČ Praha 14 a Rybářům Praha za povolení pořádání celého vodního přeboru na Kyjském rybníku.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
1.6.2024, Chbany
Blíží se 22.ročník prestižního závodu Pohár prezidenta v kategorii ZZP3, ještě se můžete hlásit
25.4.2024 17:43

... přejít na aktuality