Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Mistři ČR !

Ve dnech 8.-10.9.2023 proběhlo XVII. Mistrovství ČR záchranných psů, psovodů složek IZS, kde tým SZBK ČR předvedl výbornou práci ve všech kategoriích


Mistři ČR !
Autor: Pavel Troller, Lucie Dlouhá | Datum: 11.9.2023 - 00:00 | Zhlédnuto: 1182x

Mistrovství ČR složek Integrovaného záchranného systému je vítanou příležitostí k setkání a soutěžnímu poměření sil mezi všemi kynology zaměřujícími se na výcvik záchranných psů pro praxi. A to jak profesionálů z řad policie a hasičů, tak i dobrovolníků ze všech významných dobrovolnických organizací v republice.

Družstvo psovodů SZBK ČR na mistrovství potvrdilo dlouhodobě standardně vysokou úroveň připravenosti svazových psovodů na praktické zásahy. Po vítězství v družstvech v roce 2019 a třetím místě v roce 2021 se jim letos podařilo získat většinu cen. V družstvech obsadili s náskokem první místo, Láďa Červený se stal Mistrem ČR v plochách, Radek Polák skončil v sutinách na druhém místě a Martin Jakubše získal cenu pro nejlepšího vedoucího družstva. Všem patří velká gratulace k dosaženým výkonům a poděkování za vzornou reprezentaci SZBK ČR.

Jak se už stává pomalu tradicí, hrozilo i na letošním mistrovství jeho přerušení kvůli povolání atestovaných psovodů na zásah. V roce 2021 skončilo mistrovství už po nočních terénech, většina přítomných psovodů pak odjela na pátrání po pohřešované mladé dívce, potenciální sebevražedkyni. Pátrání skončilo šťastným nálezem ještě živé osoby. Letos přišla v průběhu soutěže  zpráva o zemětřesení v Maroku. Přítomní členové USAR týmu ještě stihli své disciplíny regulérně dokončit, místo slavnostního večírku ale hned odjeli připravit se na odlet do Maroka. Kouzlo záchranářské kynologie spočívá právě v této nadstavbě, nejedná se o pouhý sport ale o nesmírně potřebnou a prakticky využitelnou činnost, zachraňující lidské životy.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
1.6.2024, Chbany
Blíží se 22.ročník prestižního závodu Pohár prezidenta v kategorii ZZP3, ještě se můžete hlásit
25.4.2024 17:43

... přejít na aktuality