Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Pohár plemen 2023 zná své vítěze

V sobotu 17. 6. 2023 přivítala pořadatelská ZBK Praha na cvičišti v Praze - Kunraticích závodníky Poháru plemen SZBK z celé ČR. Po dvou letech pauzy se konalo přátelské soutěžní setkání družstev různých plemen psích záchranářů.


Pohár plemen 2023 zná své vítěze
Autor: Ing. Radka Poslušná (text), Honza Lebeda (foto) | Datum: 19.6.2023 - 00:00 | Zhlédnuto: 657x

Tříčlenná družstva plemen letos závodila podle nových pravidel. Podle časového harmonogramu postupně všichni absolvovali sutinové hledání, plošné hledání a poslušnost. Nově si družstva mohla zvolit, kolik týmů (psovod-pes) nasadí na jednotlivé oddíly. Někdo zvolil taktiku každý tým na jeden oddíl, někteří se účastnili všichni – všeho. Takový přístup a volba taktiky nasazení se ukázal pro tento závod jako velmi vhodný, neboť umožnil každému družstvu co nejvíce využít své silné stránky a rozvinout spolupráci v týmu.  

Po zveřejnění propozic se ve velmi krátký okamžik nahlásilo 13 tříčlenných družstev různého plemene. Zájem byl však mnohem větší, nicméně z organizačních důvodů se do startovní listiny více družstev již nevešlo. Nakonec ke startu nastoupilo 11 družstev. Mezi přihlášenými byli: Flat coated retrieveři, Golden retrieveři, Šiperky, Belgičtí ovčáci, Bílý švýcarští ovčáci, Holandští krátkosrstí ovčáci, Angličtí špringršpanělové (2 družstva), Němečtí boxeři, Australští honáčtí psi, Němečtí ovčáci. Zajímavé složení startovní listiny slibovalo zajímavé klání o to, jaké plemeno bude letos "králem".

Vítězem letošního ročníku se stal tým Anglických špringršpanělů, ve složení: Dagmar Banarová s Ursus Bohemia Jewellery, Jana Martínková s Natty Bohemia Jewellery, Dana Kubalová s Umbra Bohemia Jewellery.

Druhé místo vybojoval tým Holandských ovčáků ve složení: Jarmila Černá s Corso z Vandalky, Lucia Čeňková s Daenerys Of Jenny´s Smile, Kateřina Koubková s La Mettrie Offroy Wapini von Folge.

Na 3. místě se umístili Flat coated retrieveři ve složení Lenka Knolová s Emilly Amyflatt, Markéta Nováková s Enshine Amyflatt, Petra Svobodová s Ciarra La Bell Natali.

Závod probíhal ve velmi pozitivní a přátelské atmosféře. Celá akce byla velmi pěkně zorganizovaná a vše klapalo jako dobře promazaný stroj. Členové a čekatelé ZBK Praha vše zvládli s úsměvem a lehkostí. Chtěla bych poděkovat všem sponzorům, kteří darovali hodnotné ceny pro vítěze i všechny závodníky. Jmenovitě: Vetoquinol, MushGo, Noga Petr- krmení Nature’s Wolf, Arcibiskupství Pražské, Docotia a.s.

Dále moc děkuji všem pomocníkům, vedoucím terénů, poslušnosti, holkám v kantýně, i administrativní a psychické podpoře Kiliánové Kristýně.

Ing. Radka Poslušná

V příloze výsledková listina a také foto vítězů.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
1.6.2024, Chbany
Blíží se 22.ročník prestižního závodu Pohár prezidenta v kategorii ZZP3, ještě se můžete hlásit
25.4.2024 17:43

... přejít na aktuality