Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Prověrka pro život

Díky stále rostoucímu zájmu nejen svazových psovodů byla letos v termínu 30.8. - 3.9.2023 uspořádána již druhá Prověrka praktického nasazení v plochách.


Prověrka pro život
Autor: Pavel Troller, Lucie Dlouhá | Datum: 5.9.2023 - 00:00 | Zhlédnuto: 1059x

Za již perfektně sehraným organizačním týmem svazových prověrek v plochách stojí zkušenosti stovek hodin a kilometrů absolvovaných při mnoha pátráních po pohřešovaných osobách včetně šťastných nálezů živých osob. Jimi připravená prověrka pak není žádným sportovním "hraním si na záchranáře" ale skutečnou prověrkou připravenosti kynologických týmů na praktický zásah. Zejména v přípravných cvičeních čekalo psovody mnoho záludností a komplikací, se kterými se mohou v praxi setkat a na které je třeba správně zareagovat.

Akce proběhla tentokrát v lesích Středočeské vrchoviny nedaleko Příbrami a byla opět spojena se spoluprací se složkami IZS. Díky velké vstřícnosti Vodní záchranné služby ČČK Praha se psovodi mohli v rámci přípravných cvičení přepravovat jejich čluny pod majáky. Páteční předprověrkové dopoledne pak bylo věnováno školení a praktickému procvičení první pomoci, doplněné informacemi o vodní záchranařině. Vítaným relaxem byla nakonec pro všechny zúčastněné i projížďka se psy po Slapské přehradě.

Na vlastní prověrku nastoupilo devět psovodů z devíti různých záchranných kynologických brigád - sedm ze sedmi svazových brigád a dvě z mimosvazových organizací. Už toto složení potvrzuje, že se nejedná o nějakou akci pro úzkou skupinku lidí, ale o skutečně celorepublikovou záležitost. Zejména účast dvou mimosvazových účastnic a jejich reakce v průběhu a po skončení akce potvrzují stále rostoucí renomé této již prestižní akce. V konečném hodnocení uspěli čtyři z účastníků - dva v nejvyšším hodnocení splnil a dva v hodnocení prošel :

  • Natálie Maršnerová a border kolie Orion Ferenčík, ZBK 03 (splnil)
  • Petr Kudera a flat coated retriever Devil Neo Colorado Beetle, ZBK 11 (prošel)
  • Jana Volková a chesapeak bay retriever  Oriana Tara Libami Ela, ČHJ HS Příbram (splnil)
  • Danica Sekulová a australská kelpie Daichi Diego Dai Muratori, KZJ (prošel)

O kvalitě prověrek hovoří samy o sobě i komentáře zúčastněných figurantů a psovodů:

- Bylo to skvělýýýý! Díky, že jsem si mohla hodiny poležet, pořádně se nažrat, zapsat si tisíce tipů a prostě to s váma intenzivně zažít. Klobouček všem. Díky za takovouhle akci, která má smysl.

- Byla to báječně zorganizovana akce! Nadupaná pozitivní a přátelskou energií a proložená tak akorát nějakou zpětnou vazbou. Jsem moc a moc vděčná za čas i energii, kterou všichni akci věnovali a určitě to posunulo všechny o kus či kousíček dále. V jakékoliv disciplíně - třeba i v orientaci, skládání bobříčka odvahy při nočních přechodech anebo v prošlapávání pelíšku v ostružinách. Moc díky! A ještě jednou gratuluji úspěšným.

- Děkujeme moc za úplně všechno a všem. RESPECT

- Celé soustředění pro mě bylo úplně úžasné, tak perfektně zorganizovanou akci jsem dlouho nezažila, poznala jsem spoustu nových fajn lidí a jak tréninkové, tak prověrkové situace nám nastavily zrcadlo - vím, na co se zaměřit. V mnoha ohledech nás to obě hodně pozitivně posunulo. Ještě jednou mooooc děkuji za tak skvělou akci!


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
1.6.2024, Chbany
Blíží se 22.ročník prestižního závodu Pohár prezidenta v kategorii ZZP3, ještě se můžete hlásit
25.4.2024 17:43

... přejít na aktuality