Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Sutinový přebor ZZP2 v zimním kabátu

Jihočeská brigáda se v polovině dubna stala pořadatelem Sutinového přeboru ZZP2, který je zároveň i nominační vstupenkou na nejvyšší záchranářskou soutěž Mistrovství ČR záchranných prací.


Sutinový přebor ZZP2 v zimním kabátu
Autor: JĆZBK / L.Dlouhá | Datum: 29.4.2024 - 00:00 | Zhlédnuto: 151x

Aprílové počasí si se všemi účastníky dokonale pohrálo a avizované předpovědi nezůstalo nic dlužné. Sněhové přeháňky, vítr, déšt a mrazivá noc, to všechno už zůstane navždy spjaté s tímto závodem. Nicméně to nikoho neodradilo od startu, všichni závodníci, rozhodčí i organizátoři v čele s vedoucí akce Hankou Chudou bojovali ze všech sil, aby vše proběhlo tak, jak má.

Jihočeši tentokrát vyslali do závodního klání mužskou část, která rozhodně nezklamala. Jirka Leština s Dejvem předvedli nejlepší poslušnost, která si v těchto náročných podmínkách právem odnesla kromě pochvaly od hlavní rozhodčí Evy Klemšové i mohutný potlesk od všech přihlížejících. Druhý závodní tým Láďa Kovarik a Kyra inkasoval pochvalu za nejlepší speciální cvik a ve výsledku obsadil třetí místo. Stupně vítězů doplnil jihomoravský ostřílený závodník Miloš Mazálek s Godricem Venduno.

Ve startovním poli bojovali o splnění kvalifikačního limitu na  letošní mistrovství také psovodi ze ZBK Praha, ZBK Středočeského kraje, ZBK Jihomoravského kraje a ZBK Plzeňského kraje. Limit zkoušky se bohužel podařilo splnit jen psovodům se psy na prvních dvou místech. Ostatním bohužel v náročných podmínkách aprílového počasí chybělo buď splnění cviků poslušnosti nebo přesnost v dohledání či označení nálezů. I neúspěchy však psovody mohou pomoci posunout vpřed, a to i díky následnému hodnocení práce po skončení závodu od zkušených rozhodčích, Ms. Evy Klemšové a Ms. Kateřině Hrkalové.  I jim patří velký dík za férové a přesné posuzování v náročných podmínkách.

Věříme, že druhý sutinový přebor, který se bude konat v termínu 6.7. opět na Spáleništi, avšak pod pořadatelskou taktovkou ZBK Praha, nabídne příznivější tvář počasí a bude naplněn opět širokou účastí záchranářských týmů, které předvedou kvalitní výkony. 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
1.6.2024, Chbany
Blíží se 22.ročník prestižního závodu Pohár prezidenta v kategorii ZZP3, ještě se můžete hlásit
25.4.2024 17:43

... přejít na aktuality